Luminox-A1929-flatHet stoere Zwitserse horlogemerk Luminox heeft  de vertrouwde Field-collectie nieuw leven in geblazen. De Atacama Field Series kreeg zijn naam van de Chileense Atacama regio, een van de droogste gebieden op aarde. De Atacama Field Series mixt de functionaliteit van een Zwitserse kwaliteitsuurwerk met een gemoderniseerde retrolook en een ruige vormgeving. De nieuwste modellen met day-date (1922.BOB, 1924, 1924.M en 1929) en chronograaf-alarmp (1942.BOB, 1944, 1944.M en 1949), hebben stoere, nieuwe kleurstellingen en ook zien we de klassieke Black-on-Black terug.

Het zogenaamde Field watch – veldhorloge – komt van origine uit de jaren 1880, en werd populair in de Eerste Wereldoorlog toen soldaten behoefte hadden aan betrouwbare en draagbare horloges. Gevechten in de loopgraven vroegen om snelle, accurate timing, dus de horloges moesten klein genoeg zijn om om de pols te worden gedragen. De nabijheid van het slagveld betekende ook dat horloges extreem waterdicht en schokvast moesten zijn, en het veldhorloge evolueerde snel in een bepaalde richting – stoer en praktisch, met bijna geen versieringen.

Luminox-XL1922-BOB-shot80Veldhorloges zijn nu al meer dan een eeuw het toonbeeld van Amerikaans erfgoed en ze zijn onverminderd populair.

Luminox-XL.1929-nightshotNatuurlijk is de vormgeving door de jaren heen wel veranderd en gemoderniseerd, waardoor de kasten groter werden en ook quartz-uurwerken hun intrede deden, om de precisie nog verder te verhogen.
De hier uitgelichte quartz Atacama Field 1929 day-date heeft een 45 mm brede kast en dag- en datumaanduiding. Het horloge is tot 200 meter waterdicht. Prijs: € 549.Luminox-XL.1929-shot80

De 1922 BOB heeft dezelfde specs, maar komt in de Black-on-Black uitvoering, waardoor het bijna onzichtbaar is bij nachtelijke gevechtsmanoeuvres. € 699

Kijk voor meer informatie op www.luminox.nlLuminox-Land-Series-sfeer