Eén van de opmerkelijkste online horlogewinkels is wel ?Watchismo?. Het aanbod is per definitie obscuur (in de goede zin van het woord) en is of was ooit science fiction. Ongewoon en kleurrijk en tegelijkertijd zeer informatief. ?Wij verzamelen tijd?, zegt men. Met een voorliefde voor de space age.

Watchismo is van de gebroeders Mitch en Andrew Greenblatt. De website is in de VS exclusief distributeur van het moderne LIP. Daarnaast handelt Watchismo in ongewone vintage polshorloges, waarbij vooral de tijdweergave en het totale ontwerp ongewoon zijn. Verder is er ?Watchismo Times Blog?.


een Sicura Instalite Jump Hour uit de jaren '70Watchismo is bepaald niet nieuws. Mitch richtte de site op in 1998, in de vorm van een retail website voor zijn eigen collectie vintage horloges, gespecialiseerd in horloges uit de space age (jaren 1950 ? 1970). Later maakt hij furore met zijn blog ?The Watchismo Times?, waarmee hij een gevestigde autoriteit werd in de horloge community. Twee jaar later voegde broer Andrew zich bij het team. Recent werden zowel de website als de webwinkel vernieuwd. De webwinkel biedt nu ?vintage?, ?modern?, ?LIP?, ?new arrivals? en ?blog?. De broers zijn bovendien bezig met hun eerste eigen Watchismo polshorloge.


Een bezoekje aan de ?weirde? websites van de broers is (hopelijk) een eye-opener voor de jongere, en een vrolijke golf van herkenning voor de wat oudere horlogeliefhebber.
 
www.watchismo.com