Vandaag begint de vierde editie van de jaarlijkse toplijst van meest gelezen artikelen op Horloge.info. We kijken naar de artikelen gepubliceerd tussen 1 mei 2012 en 30 april 2013, een periode waarin er ruim 800.000 pagina?s op Horloge.info werden bezocht, waarmee de toplijst een zeer goed beeld van de populariteit van horlogemerken in het Nederlandse taalgebied geeft. Alle merken die de Top 15 hebben gehaald, feliciteren we dan ook al op voorhand!

We beginnen de lijst van 2012/2013 met een artikel over een zeer betaalbare tourbillon: de Pierce van Ingersoll. Of de notering van het Engelse merk met fabricage in China in de toplijst te maken heeft met de moeilijke economische tijd, of dat goede mechanische horloges voor een zeer haalbare prijs nou eenmaal zeer aantrekkelijk zijn, kunnen we u niet vertellen. Het artikel had de titel ?Ingersoll Pierce ? bijzonder betaalbare Tourbillon? en verscheen op 16 januari 2013:


Een tourbillon is een van de meest fascinerende complicaties in horloges en wordt vormgegeven door een in de horlogekast draaiende kooiconstructie, waarbinnen zich de balans en het echappement bevinden. Deze constructie, voor het eerst toegepast in een zakhorloge door Abraham-Louis Breguet in 1801, komt normaal alleen voor in horloges van tienduizenden euro?s, maar het Britse horlogemerk Ingersoll heeft het stukje indrukwekkende horlogemakers kunst nu voor veel liefhebbers bereikbaar gemaakt.


De Ingersoll Pierce (en laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het horloge kost ? 2.199,-) beschikt over een enkele tourbillon, die via een fors venster in de wijzerplaat prachtig te bewonderen is. De functie van de constructie is dat door de draaiing van de kooi, de negatieve invloed van de zwaartekracht op het echappement en de balans wordt opgeheven en omdat de tourbillon in één minuut ronddraait, fungeert deze ook gelijk als secondewijzer. Naast de tourbillon (Frans voor wervelwind) beschikt het horloge over een maanfase aanduiding en een extra 24 uurs tijdsaanduiding. De 42 millimeter brede kast is gemaakt van staal en heeft saffier glas, zowel boven de wijzerplaat als boven het met de hand op te winden uurwerk aan de onderkant.


klik aan voor een grote afbeelding van de Ingersoll Pierce


Dat dit horloge (voor een tourbillon) voor een spectaculair lage prijs kan worden aangeboden heeft maar een reden: het horloge wordt in China geproduceerd. De afwerking en nauwkeurigheid zijn echter van dusdanige kwaliteit, dat duidelijk te zien is dat horlogemakers in China niet stil zitten.


Kijk op IngersollWatches.com voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.