De Oostenrijkse horlogebandenproducent Hirsch presenteerde onlangs een nieuwe horlogeband: de Hirsch Terra. De band is geheel in lijn met de vraag naar natuurlijk gelooide producten ? het leer komt van met de hand geselecteerd Italiaans kalfsleer, dat zich qua patina zal aanpassen aan de levensstijl van de drager.

Het kalfsleer van de Hirsch Terra is afkomstig van leerlooierijen uit de omgeving van het Toscaanse dorpje Santa Croce, waar de traditioneel opgeleide vakmensen met de grootste zorg het met de hand geselecteerde leer verwerken tot de toplaag van de horlogeband. De natuurlijke bewerking geeft de Hirsch Terra een prachtige, levende structuur met een mooi en natuurlijk effect tussen licht en donder. De aardse tonen van het horlogebandje zullen in loop der tijd een door de levensstijl van de drager uniek patina aannemen, en zo voor iedereen een eigen schoonheid creëren.


De Hirsch Terra is door de ruige, maar waterdichte structuur uitermate geschikt voor wat grovere horloges, maar ook aan bijvoorbeeld sportieve chronografen komt de band verassend goed tot zijn recht.


Hirsch Terra in goudbruin - ? 69,-


Het horlogebandje kost ? 69,- en is er in goudbruin en bruin in de maten 20 tot en met 26 millimeter. Het wordt verkocht bij Hirsch verkopende juweliers en online bij Horlogebanden.com. Kijk voor meer informatie ook op HirschAG.com.