Met de nieuwe RailRoad collectie gaat Hamilton terug eind 19e eeuw, een tijd waarin het Amerikaanse merk de titel ?The Watch of RailRoad Accuracy? verdiende, als leverancier van accurate en betrouwbare zakhorloges voor spoorwegpersoneel en passagiers in Noord Amerika. De ontwerpers van de nieuwe Hamilton RailRoad polshorloges hebben deze erfenis omgezet in modern chic, en zo het verleden, heden en de toekomst met elkaar verbonden. Het resultaat is terug te vinden in drie horloges, die ? ondanks de geschiedenis ? het spoor van het moderne horlogemaken volgen, en een compromisloze toewijding aan precisie zijn.

Hamilton RailRoad 38 mm
Hamilton RailRoad 38mmEen klassiek Hamilton zakhorloge heeft zich symbolisch van zijn ketting ontdaan en zich om de pols gewikkeld, om terug te keren als Hamilton RailRoad 38 mm. Centraal op de wijzerplaat cirkelen rails, als herinneringen aan de diepgewortelde spoorweghistorie, of als herinnering aan de modelspoorbaan uit de jeugd. Opgelegde metalen indexen en een datumvenster op 3 uur maken de tijd en dag helder afleesbaar op een ouderwets rustige manier ? een fraai en symbolisch tegenwicht voor het haastige hedendaagse leven. De wit of zwart lederen band is voorzien van een klassieke klinknagel met daarin de tekst ?The Watch of RailRoad Accuracy ? Lancaster 1892?. Als alternatief is er ook een roestvrij stalen band die de ketting van de authentieke voorvader ? het zakhorloge ? in herinnering brengt. De Hamilton RailRoad 38 mm is er met een zilveren, zwarte of witte wijzerplaat en een stalen of goudkleurige kast. Het horloge (met automatisch ETA 2824 uurwerk) heeft saffier glas en zal vanaf augustus 2010 te koop zijn vanaf ? 595,-.


Hamilton RailRoad 44mmHamilton RailRoad 44 mm
In het onbevreesde Hamilton RailRoad 44 mm model, komt de inspiratie op het zakhorloge vooral tot uitdrukking in de positionering van de secondewijzer op 9 uur ? net als bij de meeste vintage zakhorloges gepositioneerd tegenover de kroon. Het horloge draagt net als de twee andere modellen met trots de gegraveerde tekst die refereert aan de spoorweghistorie van het merk, net als de railelementen op de wijzerplaat. Het automatische uurwerk is het splinternieuwe Valgranges® kaliber A07-511 uurwerk, dat Zwitsers vakmanschap toevoegt aan het Amerikaanse design. Hamilton is het eerste merk dat dit innovatieve Zwitserse uurwerk gebruikt. De zwarte of zilveren wijzerplaat (onder het saffier glas), combineert fraai met een lederen of stalen band. Ook de Hamilton RailRoad 44 mm is vanaf augustus in de winkels verkrijgbaar, vanaf ? 945,-.


Hamilton RailRoad Auto Chrono
Hamilton RailRoad Auto ChronoMet de 46 millimeter brede kast, is de Hamilton RailRoad Auto Chrono bijna net zo breed als het authentieke zakhorloge. Deze verfijnde chronograaf benadrukt Hamiltons spoorweggeschiedenis via de ‘sporen’ rondom het centrum van de wijzerplaat van de klassieke tachymeterschaal, die meermaals rond gaat om ook het meten van snelheden lager dan 60 kilometer/mijl per uur makkelijk te maken. De positionering van de opgelegde chronograafindexering (boven en onder de centrale uren, minuten en chronoseconde), en de typografie van de eveneens opgelegde urenmarkeringen doen denken aan Hamiltons legendarische ?Model 23? zakchronograaf uit de jaren 1940. De vier verschillende versies van het horloge combineren een kast van roestvrij staal of zwart PVD, met een zwarte of zilveren wijzerplaat, en zwarte, zilveren of roségouden applicaties.


klik aan voor een grotere afbeelding


De Hamilton RailRoad Auto Chrono heeft saffier glas en het automatische Valgranges® kaliber A07-211. Per augustus 2010 zal het horloge vanaf ? 1.445,- te koop zijn. Zie voor meer informatie over Hamilton en de verkooppunten www.hamiltonwatch.com.