Gc staat voor ?Guess collection? en is de luxe spin-off van het modemerk GUESS Watches. Het werd in 2002 gepresenteerd door Paul Marciano (medeoprichters van GUESS in 1981), die meer wilde dan zomaar modehorloges alleen. Gc horloges zijn daarom ?Swiss Made?: gemaakt in Zwitserland van hoogwaardige materialen met daarin uitsluitend Zwitserse uurwerken.

Elk jaar komt Gc met een nieuwe collectie horloges, die grofweg ? 200,- tot ? 1.000,- kosten. Het zijn horloges met saffierglas, hoogwaardige quartz uurwerken, stalen kasten ? soms met PVD of keramiek ? en heel soms met diamanten. Ook komt Gc elk jaar met een gelimiteerd mechanisch model. Voor 2010 is het de ?Gc-1 Open Dial?, een 44 millimeter breed herenmodel met circulair gedecoreerd Soprod A10 uurwerk en voor de automatische opwinding een rotor die is gegraveerd met het Gc logo.


De Gc-1 Open Dial heeft een zonnestraalmotief wijzerplaat, die in het midden geguillocheerd is. Bij 6 uur is de wijzerplaat opengewerkt om een blik op de balans (het hart van het uurwerk) te gunnen. Het klassiek ogende model heeft Romeinse cijfers die met de hand op de wijzerplaat zijn aangebracht. De stalen kast is deels gepolijst en deels geborsteld, met aan de achterkant een zichtbodem waardoor het uurwerk te bekijken is. Aan het horloge zit een kroko-stijl band met dubbele vouwsluiting.


klik aan voor een grotere afbeelding


De Gc-1 Open Dial is vanaf oktober 2010 in 5 uitvoeringen van elk 250 stuks te koop. De horloges kosten tussen de ? 2.600,- en ? 2.650,- per stuk. Verkoopinformatie over de Limited Edition kunt u krijgen bij IBB: www.ibbamsterdam.com. Voor de rest van de collectie kunt u kijken op www.gcwatches.com.