Het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel, dat de naam heeft ontleend aan de gelijknamige Amsterdamse klokkenmakerfamilie Fromanteel uit de 17e eeuw, bestond begin juli één jaar. Om dat luister bij te zetten, presenteerde het merk in gelimiteerde oplage een ?Clockmaker?s Pack?: twee horloges van Fromanteel, drie bandjes, twee sluitingen en gereedschap om de bandjes te verwisselen.

Het idee van de Clockmaker?s Pack is dat je eigenhandig, met een speciaal bandenwissel tooltje, een horloge kunt samenstellen dat past bij wat je die dag draagt. In de lederen rol zitten twee ?Vintage 1607? wereldtijden horloges, één met een witte wijzerplaat en één met een zwarte. De bandjes zijn van gestikt leer en zijn zwart, bruin en oranje, en er kan gekozen worden uit een gesp- of vouwsluiting.


klik aan voor een grote afbeeldingDe quartz horloges in het Pack zijn 42,5 millimeter breed en hebben mineraal glas. Via de kroon op 9 uur kan de binnenring worden versteld om de wereldtijden functie te gebruiken. Mocht men ergens op de wereld verdwalen, staan op de achterkant de coördinaten van het originele atelier van de familie Fromanteel op de Dam, zodat men in ieder geval weer terug naar Nederland kan komen.


Fromanteels Clockmaker?s Pack kost ? 799,- (een losse Vintage 1607 kost ? 359,-) en is te bestellen via de website van het merk: www.fromanteel.nl.