Citizen heeft een buitengewone collectie mechanische horloges op de markt gebracht onder de naam Meccanico. Een collectie die uiterlijk doet vermoeden dat het om dure horloges gaat. Maar dat valt heel erg mee.

Bij het ontwerp van de horloges zijn geraffineerde designelementen gebruikt. Zo zijn bij de bandaanzetten en op de kroon opgelegde schroefkopmotieven aangebracht en lopen er horizontale lijnen lang beide zijden van de kast. De hoofd- en subwijzerplaat zijn met liefde voor detail uit meerdere lagen en met meerdere structuren opgebouwd. De indexeringen van de uren zweven zelfs deels boven het lager gelegen centrum van de hoofdwijzerplaat. Het venster voor de datum is extra groot gemaakt zodat niet alleen ?vandaag? maar ook gisteren en morgen te zien Citizen Meccanico met goudkleurige kastzijn. Dit alles ligt onder een krasvast ontspiegeld saffier glas waardoor de wijzerplaat buitengewoon helder te zien is. Het mechanische uurwerk is te zien door de verschroefde glazen zichtbodem. Boven het uurwerk draait de rotor, vormgegeven als een anker.


De Citizen Meccanico collectie is bij uitstek chique, om het even welke uitvoering (staal of goudkleurig) men kiest. Als men er bij in gedachten houdt dat de horloges met een massief stalen of echt krokodillenlederen band komen en verpakt zijn in een gangreserveautomaat, is de winkelverkoopprijs van ? 499,- onverwacht laag.


Voor meer informatie zie www.citizenwatch.nl.