Breitling heeft een gelimiteerde oplage van haar Chronospace horloge opgedragen aan het Breitling Jet team, het enige luchtvaartgezelschap van civiele piloten dat in staaljagers optreed. Een buitengewone chronograaf derhalve, voor een buitengewoon team.

Het Breitling Jet Team heeft in 2010 een nieuw uiterlijk gekregen, maar de optredens van het team (bij snelheden van bijna 700 kilometer per uur!) zijn nog net zo buitengewoon aerobatisch als altijd. Als eerbetoon aan de buitengewone kunsten van het team, heeft Breitling een tot 1.000 stuks gelimiteerde oplage van de Chronospace gemaakt, een van Breitlings instrumenten voor professionals. Het model wijkt af door de zilverkleurige wijzerplaat, versierd met het nieuwe team logo en een afbeelding van een Breitling Jet Teamvliegtuig dat staat voor één van de zeven L-39 Albatros jets waaruit het team bestaat.


Het horloge is voorzien van het Breitling kaliber 78, een COSC chronometer gecertificeerd SuperQuartz? uurwerk dat 10 keer accurater is dan een standaard quartz uurwerk. Door het uurwerk is het horloge o.a. voorzien van een chronograaf, die tot 1/100 van een seconde nauwkeurig tijden kan meten (met tussentijdmetingen), een alarm, aftelfunctie, eeuwigdurende kalender, een tweede tijdzone met eigen alarm en UTC (Coordinated Universal Time). De LCD schermen zijn voorzien van achtergrondverlichting waardoor klik aan voor een grote afbeelding van de Breitling Chronospace ?Breitling Jet Team? Limited Edition ze onder alle omstandigheden extreem goed afleesbaar zijn.


De bodem van de 48 millimeter brede kast versterkt geluidssignalen tot maar liefst 90 decibel. Aan de kast zit een geborsteld stalen Aero Classic band die het originele karakter van dit stevige, efficiënte en accurate horloges onderstreept.


De Breitling Chronospace ?Breitling Jet Team? Limited Edition kost ? 4.040,-.  Zie voor verkoopadressen www.mkosterenzonen.nl of www.breilting.com. Voor meer informatie en nieuws over Breitling zie Horloge.info/Breitling.