Bell & Ross sloeg begin 2012 een nieuwe weg in met de introductie van de Vintage collectie: horloges die terugrijpen naar de tijd rond de Eerste Wereldoorlog, waarin zakhorloges werden getransformeerd tot polshorloges, gevoed door functionele wensen van piloten toen vliegtuigen voor het eerst militair werden ingezet. Een nieuwe telg in de Bell & Ross Vintage collectie is de Chronographe Monopoussoir, een chronograaf met één drukker.

Bell & Ross heeft in haar collecties altijd blijk gegeven van haar passie voor de (militaire) luchtvaart. Een van de eerste collecties van het merk was gebaseerd op cockpitinstrumenten ? een collectie die tot de dag van vandaag doorontwikkeld wordt. De Vintage collectie is ook een collectie die een stevige militaire invloed kent, al is het maar omdat de eerste polshorloges werden gemaakt met een militair doeleinde: zakhorloges waren in het veld en later in een vliegtuig niet handig, en door deze van een band te voorzien, konden ze om de pols gedragen worden.


De Vintage WW1 Chronographe Monopoussoir is een goed gelukte herinterpretatie van de eerste luchtvaartchronografen, die in eerste instantie een enkele drukknop hadden ? geïntegreerd in de kroon ? voor het starten, stoppen en resetten van de tijdmeetfunctie; een functie die onder andere belangrijk was voor de navigatie. Voor een verbeterde afleesbaarheid heeft Bell & Ross de subwijzerplaten (voor de gewone seconde en de minutenteller van de chronograaf) verder uit elkaar geplaatst, wat een aanpassing vroeg aan het automatische uurwerk, afkomstig van de buitengewone uurwerkmakers van La Joux-Perret.


klik aan voor een grote afbeelding van de Bell & Ross WW1 Chronographe Monopoussoirs


De Bell & Ross WW1 Chronographe Monopoussoir is er in twee versies: de Heritage ? in kleuren en met een band die zo dicht mogelijk bij de illustere militaire voorgangers blijft, voor ? 5.500,- ? en de Ivory Dial ? met een ivoorkleurige wijzerplaat, geblauwde wijzers en een blauwe alligatorband voor ? 5.950,-. Het horloge heeft een stalen kast met een forse diameter van 45 millimeter (die daarmee nog wel wat kleiner is dan de eerste ?pols-zakhorloges?), gebold en ontspiegeld saffier glas en is tot 10 BAR waterdicht.


Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Bell-&-Ross en bezoek BellRoss.com.