Vorige week is ? in het bijzijn van initiatiefnemers, ontwikkelaars en toekomstige gebruikers ? het ?Beeldhorloge? geïntroduceerd. Het Beeldhorloge is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met klokkijken en hulp nodig hebben bij het zich oriënteren in de tijd.

Het Beeldhorloge is een idee van Ben Bunt, vader van verstandelijk gehandicapte dochter Nienke. Ben heeft tijdens de presentatie van het horloge, afgelopen dinsdag 19 mei, het eerste proefexemplaar mogen omdoen bij zijn dochter.


prototype beeldhorlogeHet horloge kan een oplossing bieden voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme, PDD-NOS, ADHD, het syndroom van Asperger of beginnende dementie. Met pictogrammen, geluid- en trilsignalen maakt dit beeldhorloge aan de gebruiker duidelijk wanneer het tijd is om bijvoorbeeld de tanden te poetsen, medicijnen in te nemen of naar het werk te gaan.
Afgelopen jaar hebben IT bedrijf Snakeware in Sneek en Philips Applied Technologies in Eindhoven het idee van Ben ontwikkeld, in opdracht van het bedrijf Timer BV te Sneek dat voor de verkoop van het beeldhorloge is opgericht.


Na de testperiode, die afgelopen dinsdag van start ging, zal het Beeldhorloge vanaf het najaar onder ander via www.beeldhorloge.nl te koop zijn.