Gelanceerd halverwege de jaren tachtig, groeide de damescollectie Linea van Baume & Mercier snel uit tot een internationale bestseller. De kenmerkende afwerking ? waaronder de fameuze indexering met grote cijfers ? maakt er een van de meest herkenbare dameshorloges van. In 2000 werd Linea het icoon van Baume & Mercier door het unieke concept van de verwisselbare horlogeband. In 2011 presenteert het Zwitserse horlogehuis 11 nieuwe modellen.

De nieuwe Linea onderscheidt zich door het grotere formaat, de gepolijste en gesatineerde afwerking en een nieuw design van de band. Het horloge is waterdicht tot 50 meter. Er is keuze uit een kastdiameter van 27 of 32 mm en een wijzerplaat in zwart, parelmoer of zilverkleur. Ook zijn er twee modellen bezet met diamanten. Naast een stalen uitvoering is de Linea nu ook beschikbaar in combinaties van staal met roodgoud; met of zonder quartz chronograaf.De topstukken zijn horloges van 32 mm met een wijzerplaat in parelmoer met een extra band in satijn of zwart kalfsleer, sober en stijlvol tegelijk. Ze zijn er in twee uitvoeringen: met een automatisch uurwerk en een saffierglazen kastbodem (waardoor de bewegende rotor te bewonderen is), voorzien van het Griekse Phi-symbool ? en een quartz chronograaf met een ring bezet met 42 diamanten terwijl de schakels van de sluitingen bezet zijn met 36 diamanten, goed voor een totaal van 1,4 karaat!Voor de band is qua materiaal gekozen voor staal met een opmerkelijk comfortabel ontwerp, perfect in harmonie met de esthetische lijn van het horloge. Een andere optie is een enkele band in satijn of zwart kalfsleer of een dubbele band van kastanjebruin kalfsleer. De verwisselbaarheid van de band is het échte kenmerk van de Linea collectie. Passend bij de outfit van de draagster kan de band eenvoudig gewisseld worden.


Horloges uit de Baume & Mercier Linea collectie zijn vanaf ? 1.550,- verkrijgbaar. Zie Horloge.info/Baume-Mercier voor meer nieuws en informatie over het merk en kijk op www.baume-et-mercier.com.