Anonimo presenteerde tijdens Baselworld niet alleen een aantal nieuwe modellen, maar maakte ook wereldkundig vanaf dit jaar wat minder anoniem door het leven te willen gaan. Vanaf 2010 staat op de wijzerplaat van een Anonimo horloge niet alleen het logo, maar ook de naam van het merk. En men zal er de toevoeging ?Handcrafted in Firenze? kunnen vinden, als kenmerk van de kwaliteit van het merk.

Naast de nieuwe manier van omgaan met de naam en herkomst, waren er ook nieuwe horloges, waaronder de Cronoscopio Mark II Nero. Dit horloge is een van de modellen van Anonimo waarvan de kast een Drass behandeling heeft gehad. Net als het eerder door Anonimo ontwikkelde Ox‐Pro en Ox-Pro B, is Drass zeer duurzaam, maar in tegenstelling niet 100% permanent. Een horloge dat bewerkt is met Drass krijgt door het dragen (te vergelijken met leer) een mooier patina; het zwart leeft en zal bij regelmatig dragen een unieke en persoonlijke look krijgen.


Cronoscopio Mark II NeroDe naam Drass is een eerbetoon aan een producent van duikmateriaal; Drass Galeazzi. Hij vroeg Anonimo een gedenkhorloge te maken dat een titaniumachtige finish moest krijgen. Het designteam van Anonimo slaagde erin om een lichtere kleur te creëren en toch een duurzame en harde substantie te realiseren. Doordat Drass Galeazzi de inspiratiebron was voor dit unieke proces en door de gelijkenis in kleur tussen de Drass finish en de duikuitrustingen van het gelijknamige bedrijf, doopte Anonimo zijn nieuwe finish Drass.


De Cronoscopio Mark II Nero lijkt naast de donkere kast een donkere wijzerplaat met donkere wijzers en indexeringen te hebben. Dit effect is echter gecreëerd door een chromen coating aan de onderkant van het gebolde saffier glas. De wijzers en indexeringen zijn voorzien van normale lichtgevende pasta en zijn daarom ook duidelijk afleesbaar. De stalen kast van het horloge meet (zonder kroon) 43,4 millimeter en bevat als motor een Valjoux 7750 uurwerk. Aan het horloge komt een rubberen band.


De Anonimo Cronoscopio Mark II Nero is gelimiteerd tot wereldwijd 300 stuks en kost ? 4.400,-. Er is ook een tot 100 stuks gelimiteerde versie met helder glas en echt gouden details, de Cronoscopio Mark II Drass/Gold voor ? 5.900,-. Zie voor meer informatie over Anonimo www.anonimo.com, voor verkoopadressen www.anonimo.be.