Net als vorig jaar, is het meest gelezen nieuwsbericht over Seiko een artikel over een model uit de Premier lijn: grote klassieke horloges met meerdere handige complicaties voor een relatief lage prijs. Het nieuwsbericht ? dat gepubliceerd werd op 9 september 2010 ? is goed voor de 7e plaats in de top 15 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info van de afgelopen 12 maanden. De titel: ?Seiko Premier Big Calendar Chronograph ? herinterpretatie van klassieker?.

Seiko presenteert de nieuwe Premier chronograaf met grote datumaanduiding, die tijdens Baselworld in maart al aangekondigd werd. Het nieuwe kaliber 7T04 uurwerk combineert een 60 minuten chronograaf met een grote datum, die via twee vensters op de 12 uur positie wordt getoond.


De Premier collectie is Seiko?s belangrijkste klassieke horlogecollectie, waarvan de aantrekkingskracht zowel in het samenspel van modern en klassiek design, als ook in de technologie ligt. Seiko blijft het wijzerplaatontwerp trouw dat, met elementen geleend uit de klassieke architectuur en Art Deco, de ziel van de hele Premier collectie weerspiegeld. De grote datumaanduiding via twee schijven en de Romeinse cijfers op ieder uur dienen de goede afleesbaarheid en complementeren de harmonieuze verschijning van het horloge.


Seiko SPC059P1Technische is het horloge in staat in stapjes van 1/5 seconden een tijd te meten van maximaal 60 minuten. Op 3 uur bevindt zich een 24-uurs aanduiding en voor optimale gebruiksvriendelijkheid zorgt de vijfjarige levensduur van de batterij. Het stalen horloge, met een kastdiameter van 41 millimeter, heeft saffier glas en is tot 100 meter waterdicht.


De Seiko Premier Big Calendar Chronograph is er in drie uitvoeringen: de SPC057P1, met een zwarte wijzerplaat en een stalen band met vouwsluiting; de SPC058P1, met een zilverkleurige wijzerplaat met goudkleurige indexen en details (die in de Benelux niet in de winkel te krijgen zal zijn); en de SPC059P1, met zilverkleurige wijzerplaat en lederen band met vouwsluiting. De horloges variëren in prijs van ? 489,- tot ? 499,-.


Voor meer nieuws en informatie over Seiko zie Horloge.info/Seiko. Bel voor verkoopinformatie: (010) 400 98 99 of kijk op www.seiko.nl.