Nieuws over Seiko wordt altijd met veel enthousiasme ontvangen. De nieuwe modellen uit de populaire Premier lijn, horloges met veel vaak handige complicaties voor een relatief laag bedrag, trokken in bijna een jaar tijd (publicatiedatum 13 augustus 2009) de meest lezers onder alle berichten over Seiko. Daarmee eindigde het bericht op plaats 5 van de 10 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info het afgelopen jaar. De titel: ?Seiko introduceert nieuwe modellen in klassieke Premier lijn?.

Met twee nieuwe uurwerken en niet minder dan 12 nieuwe modellen, is de nieuwe Premier collectie van Seiko sterker dan ooit. De Premier horloges stralen klassiek raffinement uit, terwijl ze innerlijk zijn voorzien van de laatste technologieën en innovatieve applicaties.


De Kinetic Direct Drive Moon Phase is de ster binnen de nieuwe mannencollectie. Het is uitgevoerd met het nieuwe kaliber 5D88 uurwerk en tal van extra?s. Het horloge genereert energie door lichamelijke beweging maar kan ook met de hand worden opgewonden tot een maximale gangreserve ? die via een wijzer op 9 uur af te lezen is ? van 1 maand. Het horloge heeft een datum- en dagaanduiding via kleine wijzerplaten op 3 en 6 uur, waarbij op de laatste via een tweede wijzer ook een tweede tijd(zone) in te stellen is. Op 12 uur is via een venster de in de naam van het horloge al aangekondigde stand van de maan te zien. Uniek aan dit horloge is dat alle functies te bedienen zijn via de kroon.


De Seiko Kinetic Direct Drive Moon Phase is in Nederland verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de SRX003P1 (op de foto) met stalen kast en lederen band (? 1.080,-) en de SRX004P1, met eveneens een lederen band maar met goudkleurige kast, wijzers en indexen (? 1.150,-). Beide zijn voorzien van saffier glas en zijn waterdicht tot een druk van 10 bar.


Seiko Small Second Hand SRKZ86P1De Small Second Hand is Seiko?s elegante moderne vintage look voor vrouwen. Het al langer bestaande model is in een nieuw jasje gestoken en komt in 4 nieuwe modellen voorzien van het nieuwe kaliber 6G28 uurwerk. Alle modellen hebben gebold saffier glas en zijn tot een druk van 10 bar waterdicht. De modellen zijn verfraaid met diamanten (oplopende van 14 tot 44 stuks) en met een lederen of stalen band en een parelmoeren of stalen wijzerplaat. De verschillende modellen hebben prijskaartjes van ? 350,- tot ? 650,- euro.


Voor verkoopadressen en meer informatie kunt u bellen met Seiko Nederland: 010 – 400 98 99.