Op nummer 2 in de top 10 meest gelezen nieuwsberichten van de afgelopen 12 maanden staan eigenlijk twee merken: TW Steel en Spyker Cars. De samenwerking tussen deze twee populaire merken zorgt nog steeds voor een constante stroom lezers en de tweede plaats is dan ook ruim verdiend. Spyker heeft sinds publicatie van dit bericht (op 14 februari 2010) ook een eigen horlogemerk gepresenteerd dat qua prijs meer op ?Spykerniveau? ligt. Dus dat schaadt de samenwerking met TW Steel niet. De titel van het nieuwsbericht: ?TW Steel en Spyker Cars slaan handen ineen?.

Voor zowel Spyker en TW Steel is 2010 nu al een memorabel jaar. Spyker kocht onlangs het automerk Saab en TW Steel  is vanaf dit jaar Official Timing Partner van het Renault F1-team ? en daardoor te zien op de Formule 1 auto?s van Renault. Het zijn twee sterke, Nederlandse merken met een goede naam en een reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. En ze hebben elkaar nu gevonden.


TW Steel en Spyker Cars hebben veel met elkaar gemeen. TW Steel: ?We zijn allebei Nederlandse bedrijven en we zijn beiden nog vrij jong. Bij Spyker was men op zoek naar een populair horlogemerk om de naam Spyker uit te dragen en wat ons betreft is 1+1 dan 2. Spyker en TW Steel passen perfect bij elkaar.? Dat vindt ook Victor Muller, CEO van Spyker Cars: ?Wij hebben TW Steel leren kennen als de persoonlijke sponsor van onze GT2-coureur Tom Coronel, die tijdens de 24 uur van Le Mans een cruciale rol speelde in het Spyker team. Beide bedrijven delen een passie voor kwaliteit, stijl en autosport en er zijn veel logische synergieën die hebben geleid tot dit partnerschap.?


TW Steel Spyker TechHet eerste resultaat van het partnerschap tussen de beide bedrijven is de TW Steel Spyker collectie. Deze bestaat vooralsnog uit de modellen Spyker Canteen en de Spyker Tech. Om de herkenbaarheid te vergroten, zijn beide modellen uitgevoerd met eenzelfde wijzerplaat. Bij het ontwerpen van de horloges is natuurlijk inspiratie gevonden in de exclusieve auto?s van Spyker. Een goed voorbeeld hiervan zijn de twee ringen om de twee subwijzerplaten (van opgelegd metaal) in de vorm van de twee uitlaten. Deze worden opgesierd door de lijfspreuk van Spyker: Nulla Tenaci Invia Est Via (voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar). Daarnaast is ook het patroon van de wijzerplaat een verwijzing naar de auto?s van Spyker; het is afgeleid van de grill van een Spyker. De kroonkap van de Canteen en de kroon van de Tech hebben het patroon van de gecapitonneerde bekleding van Spyker.


TW Steel Spyker CanteenBeide modellen zijn uitgerust met een uiterst secuur quartz chronografen uurwerk en zijn tot honderd meter waterdicht. Het glas van de Spyker Canteen is van gehard mineraalglas en dat van de Spyker Tech heeft een extra saffierlaag. Zoals we van TW Steel gewend zijn, betreft het hier oversized horloges. De Spyker Canteen is verkrijgbaar met een kastdiameter van 45 of 50 millimeter en de Spyker Tech met een kast van 45 of 48 millimeter. De horloges worden geleverd in een luxe box.


De prijzen van de TW Steel Spyker horloges beginnen bij ? 389,-. Wie een horloge uit de TW Steel Spyker collectie aanschaft, maakt kans op een bijzondere prijs: enkele gelukkigen krijgen de mogelijkheid om tijdens een geheel verzorgde dag de fabriek van Spyker te bezichtigen, daarna het circuit op te gaan voor een race beleving met als klap op de vuurpijl op hoge snelheid mee te mogen rijden in een Spyker op het RDW-circuit in Lelystad.


Voor meer informatie over Spyker Cars zie Spykercars.nl, voor informatie over TW Steel en verkooppunten zie TWSteel.com en Horloge.info/TW-Steel.