Op nummer 13 in de top 15 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info vinden we het Zwitserse Edox. Het merk wil zich in de komende jaren in de top drie op de markt voor Zwitserse horloges in het prijssegment tussen ? 400,- en ? 3.000,- vestigen, waarvoor het moet wedijveren met merken als TAG Heuer, Raymond Weil en Frédérique Constant. Geen eenvoudige opgave, maar qua populariteit in de berichtgeving over het afgelopen jaar heeft Edox gewonnen; de drie eerder genoemde merken komen niet in onze Top 15 voor. Op 13 staat het bericht met de titel ?Edox Les Vauberts Chronograaf: klassiek zonder ouderwets te zijn?, dat wij op 10 december 2010 publiceerden.

Het in 1884 door Christian Rüefly-Flury opgerichte horlogemerk Edox voegt een prachtig exemplaar toe aan de ?Style & Elegance? lijn: een automatische chronograaf voor de serie Les Vauberts, met een ETA 2824-2 uurwerk met Dubois Dépraz chronografen opbouw.


De stijl van dit horloge oogt klassiek zonder ouderwets te zijn, een combinatie die Edox uitstekend past. De eenvoudige maar duidelijke wijzerplaat met opgelegde staafindexen heeft bij 3 uur een groot venster voor de forse datumaanduiding. Rond de wijzerplaat is een opstaande rand voor de (chrono)seconde indexering waardoor het horloge een mooie diepte krijgt. De Edox Les Vauberts automatische chronograaf heeft ontspiegeld saffier glas boven de wijzerplaat en een saffierglazen zichtbodem waardoor het automatische uurwerk te bewonderen is. De stalen kast meet 43 millimeter en komt aan een chique lederen band.


Deze prachtige Edox Les Vaubert chronograaf kost ? 1950,-. Voor meer nieuws en informatie over Edox zie Horloge.info/Edox en www.edox.ch. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met S. Weisz uurwerken: tel 020 ? 679 46 33.