Op nummer 12 van de Horloge.info Top 15 staat de droom van iedere horlogeliefhebber: het beginnen van een eigen horlogemerk. Mick Mooren maakte die droom waar toen hij half oktober vorig jaar zijn ?Mooren Watch? wereldkundig maakte. Het horloge viel in de smaak, gezien de positie van zijn verhaal in onze toplijst, op 19 oktober 2012 gepubliceerd onder de titel ?Nieuw Nederlands Horlogemerk: Mooren Watch?.

Mick Mooren, een 19 jarige jongeman uit het Limburgse Venray, heeft zijn passie voor horloges omgezet in wat bijna iedere horlogeliefhebber graag zou willen: een eigen horlogemerk. Mick presenteerde zijn eerste model ? onder de naam ?Mooren New Vintage? ? afgelopen weekend aan de horlogeliefhebbers van Nederland en werd overladen door positieve reacties.


Mick werd op jonge leeftijd aangestoken door het horlogevirus. Zijn interesse ging uit naar de technische kant van mechanische horloges en nadat hij van zijn oom een volledige horlogemakers werkband (inclusief gereedschap) kreeg, was Mick niet meer te stoppen. Mick begon eigen ontwerpen te maken en toen hij op zijn 18e een eigen bedrijf mocht beginnen, deed hij dat ook: Mooren Watch.


Mick Mooren bij de presentatie van zijn eerste horloge


Mick maakte in de ontwikkelingsfase van zijn eerste horloge slim gebruik van sociale media. Hij postte zijn voortgangen (zonder het uiteindelijke resultaat te verraden) op verschillende fora, waaronder het Nederlandse Horlogeforum.nl. Zijn enthousiasme kon op steun van vele forumleden rekenen, die bij de presentatie dan ook in groten getale kwamen opdagen.


Mooren Watch New Vintage


Het resultaat is een geheel eigen en nieuw design. Alles aan het horloge (op het uurwerk na) is door Mick zelf ontworpen en laten maken. Opvallende elementen zijn de met oranje lichtgevende pasta gevulde zilverkleurige wijzers en het ontbreken van bandaanzetten aan de kast, waardoor de horlogeband in het horloge geïntegreerd lijkt. De 42 millimeter stalen kast is voorzien van eenzijdig ontspiegeld saffier glas. Door de zichtbodem is het automatisch ETA kaliber 2824 te zien.


de achterkant van de Mooren Watch New Vintage


De eerste oplage van de 42 millimeter stalen horloges is 50 stuks, met naar keuze een zwarte of crème kleurige wijzerplaat. De Mooren Watch kost ? 839,- en is te koop via de website Moorenwatch.com.