Zenith

e345ecdd_zenthlogo

Fabriek van ZenithIn 1865 gaf Georges Favre-Jacot opvolging aan zijn idee om ambachtelijke horlogemakers op één plek samen te laten werken. Zo konden zij zich, voorzien van het nodige comfort, volledig concentreren op het ontwerpen en vervaardigen van technisch hoogstaande uurwerken. De naam Zenith, die verwijst naar het hoogste punt in het universum, vond Favre-Jacot een passende naam voor het horloge dat hij in die periode ontwierp en dat hij als bijna perfect beschouwde. Zo werd geschiedenis geschreven: het begin van een zoektocht naar schoonheid met de precisie en integriteit van ware kwaliteit.


Tegenwoordig werken bij de Manufacture Zenith in Le Locle (Zwitserland) meer dan 250 experts liefdevol en toegewijd aan het ontwerpen en vervaardigen van prestigieuze mechanische uurwerken en horloges, volgens de eeuwenoude traditie van de Zwitserse horlogemakers. Zoals de grondlegger de perfecte balans tussen techniek en emotie in zijn uurwerken wist te leggen, zo heeft Zenith nu nog steeds deze perfecte symbiose als uitgangspunt. Ieder tandwiel, iedere brug, iedere wijzerplaat, iedere wijzer, iedere horlogekast is een blijk van het streven naar mechanische perfectie.


Zenith El Primero New Vintage 1969 “The Originals” uit 2009


Een van de vele hoogtepunten in de geschiedenis van Zenith is de introductie van het El Primero uurwerk in 1969: het eerste automatische chronografen uurwerk met opwinding via een centrale rotor. Met het voor een chronograaf unieke tikgetal van 36.000 tikken per uur is deze klassieker van een ongeëvenaarde technische complexiteit en accuratesse. Sinds de veertigste verjaardag van het uurwerk in 2009, brengt Zenith collecties El Primero horloges uit die uiterlijk gebaseerd zijn op de jaren waarin het uurwerk en horloge de eerste hoogtepunten kende.


Zenith Elite 681 Ultra ThinOok de klassieke modellen van de New Vintage collectie uit de Elite lijn zijn een hernieuwde kennismaking met iconische modellen van het merk. Geïnspireerd op modellen uit de jaren 1950 en 1960, waarin de uiterlijk enkele van de mooiste horloges werden ontworpen, zijn de horloges voorzien van de modernste techniek en moderne afmetingen.


De collectie van Zenith omvat nog vele schoonheden voor dames als heren; klassiekers en collector’s items, ingetogen chic, sportief en elegant.


http://www.zenith-watches.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Zenith

a2d08a05_zenith_elprimerochronomasterrganniversary

Zenith El Primero viert 40ste verjaardag

Sterker nog, het uurwerk is – in de basis en vanzelfsprekend met allerlei aanpassing – nog steeds verkrijgbaar in horloges uit huidige collecties, zoals de Chronomaster, Class, Port Royal en Defy collectie, met toepassingen als …


Lees meer