Chopard

2874d9a_chopardlogo

Familie ChopardIn 1860 richtte Louis-Ulysse Chopard (L.U.C.) een horlogemakersbedrijf gespecialiseerd in zakhorloges en chronometers van grote precisie op in Sonvilier, de Zwitserse Jura. In 1920 verhuist het bedrijf naar Genève en begint ook polshorloges te maken.

In 1963 neem Karl Scheufele, tot op dat moment derde generatie juwelier, gespecialiseerd in horloges en eigenaar van het merk Eszeha, Chopard over omdat geen van de kinderen van de toenmalige eigenaar Paul-André Chopard het willen overnemen. Vanaf dat moment worden beide merken samengevoegd tot Chopard.

In 1975 verhuist het bedrijf opnieuw, nu naar Meyrin-Genève. Chopard verbreed haar horizon door dameshorloges en juwelenhorloges te gaan produceren en in 1976 komt de eerste “Happy Diamonds” op de markt: boven de wijzerplaat glijden en draaien diamandjes vrij rond tussen twee doorzichtige saffieren glaasjes.

In 1980 ontwikkelt men het “Happy Diamonds” concept door en brengt ook juwelen met dit thema op de markt. Ook lanceert Chopard haar eerste sporthorloge met lederen band, de “St. Moritz”

Chopard opent in 1983 haar eerste boutique in Hong Kong om 3 jaar later gevolgd te worden door de eerste Europese boutique in Genève. Inmiddels zijn er ruim 100 boutiques over de hele wereld, onder andere op exotische plaatsen als Gstaad, St. Bart’s, St. Moritz en aan boord van de Queen Mary II.

In 1988 begint de samenwerking tussen Chopard en de beroemde rally Mille Miglia. Chopard ontwikkelt hiervoor het Mille Miglia horloge.

LUC 1860In 1996 keert Chopard terug naar haar roots met de oprichting van een eigen uurwerkenfabriek, een manufactuur, in Fleurier in de Zwitserse Jura waar men zich toelegt op de productie van de L.U.C. uurwerken. Het eerste hieruit voortvloeiende horloge, de “L.U.C. 1860” met kaliber 1.96 uurwerk wordt tot horloge van het jaar gekozen door de lezers van het Zwitserse magazine Montre Passion/Uhrenwelt.

In 2000 presenteert Chopard de “L.U.C. Quattro” met het kaliber 1.98. Dit nieuwe uurwerk beschikt over 4 veertonnen met 216 uur of 9 dagen gangreserve. In 2003 komt Chopard met haar eerste “Tourbillon” horloge dat helemaal in huis is gemaakt. In 2006 bestaat de manufactuur in Fleurier 10 jaar en presenteert Chopard de “L.U.C Chrono One”.

In 2010 bestaat Chopard 150 jaar.


http://www.chopard.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Chopard

48e0dc2a_chopard_imperiale220311

Chopard Imperiale Two Tone – natuurlijk vrouwelijk

Het relatief sobere uiterlijk benadrukt juist de keizerlijke schoonheid van dit dameshorloge. Uitzonderlijke en kostbare details komen door die bescheidenheid eens zo meer tot hun recht. De subtiel gegraveerde parelmoeren wijzerplaat roept door het grafische …


Lees meer


d104f0_CPCompany_Gogglejacketintro290110

the Goggle Jacket en de Mille Miglia

Chester Perry CompanyC.P. Company, opgericht in 1975 door Massimo Osti (1944 – 2005), maakte de eerste versie van het jack, 'the Goggle Jacket', in 1988 speciaal voor de Mille Miglia coureurs. Het had een ingebouwde …


Lees meer


af86811b_LUCXP

Pré-Basel: drie nieuwe modellen van Chopard

Minder is meer… en elegant: L.U.C. XPChopard overtreft elegantie met de ultra-dunne L.U.C. XP, nu verkrijgbaar in rosé goud en wit goud met een lei-grijze wijzerplaat, en complimenteert ermee de L.U.C. Haute Horlogerie collectie.Het horloge is …


Lees meer